Biologische ingrediënten

Onze koekjes worden met liefde gebakken, met biologische ingrediënten uit de regio. Van boeren die met liefde en aandacht werken tot een eindproduct waar ze trots op zijn. Met dezelfde passie maken wij van deze pure ingrediënten een lekker vanille koekje, bedrukt met jouw eigen foto of logo en duurzaam verpakt.

TOMESEN PLUIMVEEHOUDERIJ

Verse scharreleieren

Familiebedrijf Tomesen Pluimveehouderij is in vier generaties veranderd van gemengd bedrijf naar pluimveehouderij en bestaat inmiddels 100 jaar. Roy is vastbesloten om dit familiebedrijf nog verder te ontwikkelen. Maar dan wel met de nadruk op het welzijn voor de dieren. Eigenaar Roy Tomesen: “Ons streven is om het kippenwalhalla van de Achterhoek te worden. Daarbij staat het welzijn van de dieren op de eerste plaats."

WINDKORENMOLEN 'DE VLIJT´

Biologisch Zeeuwse tarwebloem

Windkorenmolen De Vlijt is gebouwd in 1879. Sinds de heringebruikname in 1979 is de molen nog steeds een van de meest productieve beroepsmatig bemalen windkorenmolens van Nederland. De Vlijt richt zich vooral op de verwerking van 100% Nederlandse én biologische consumptiegranen en is daarmee uniek in zijn soort. Molenaar Bart Mols: “Ik ben erg trots dat wij in deze snelle tijd nog op zo’n ambachtelijke manier en met een ‘oud’ werktuig onze producten kunnen maken. In elk zakje meel zit een stukje nostalgie. Mooie en gezonde producten van goede kwaliteit die aan alle strenge eisen van de biologische regelgeving voldoen.”

POLAK KONINKLIJKE SPECERIJENMAALDERIJ

100% Natuurlijke Bourbon vanille

Hoewel we een voorkeur hebben voor biologische ingrediënten van lokale boeren, maken we voor onze vanille een uitzondering. We bakken onze vanille koeken met Bourbon vanille, de beste en meest verfijnde vanille ter wereld. Oorspronkelijk is Bourbon vanille afkomstig uit Madagaskar of Réunion, vernoemd naar de vroegere naam van Réunion: île Bourbon. Bourbon vanille wordt vaak ‘de beste kwaliteit’ genoemd vanwege de rijke en vertrouwde smaak. Royal Polak Spices gebruikt alleen eersteklas geselecteerde Bourbon vanillepeulen om zo de eigen authentieke, volledig natuurlijke smaak te creëren. Royal Polak Spices is sinds de oprichting in 1854 een begrip in de bakkerswereld en nog altijd een kwaliteitsmerk op het gebied van kruiden en specerijen.

WEERRIBBEN ZUIVEL

Biologische boeren roomboter

Aan de rand van het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, Nationaal Park Weerribben-Wieden, ligt de zuivelboerderij van Klaas De Lange; Weerribben Zuivel. Om precies te zijn, in ‘Klein Nederland’ midden tussen de rietvelden, graslanden en het water. Weerribben Zuivel heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijke zuivelfabriek. Klaas de Lange, eigenaar van Weerribben Zuivel: “Het grootste gedeelte van het jaar lopen onze koeien buiten in een rijke weide vol bloemen en kruiden en in de koudere maanden als het land te nat is en er te weinig gras op het land staat voor de koeien, verblijven ze in een grote stal. Bij de bouw besteedden we veel aandacht aan ‘koecomfort’ en diervriendelijkheid. De koeien kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden.” De biologische boter van Weerribben wordt het jaar rond gemaakt van verse biologische room, die op traditionele wijze wordt geproduceerd. Zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen.

COSUN BEET COMPANY

100% Natuurlijke suiker

Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) streeft ernaar om de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker van de wereld te zijn. Op deze plek worden alle onderdelen van de suikerbiet verwerkt, waardoor er geen afval is. Cosun Beet zegt hierover: 'Het water gebruiken we voor de productie van groen gas, waswater en in kassen. Klei en zand wat aan de biet zit gebruiken we voor weg- en dijkbouw. Het bietenblad is voor bemesting, maar bevat ook plantaardig eiwit voor diverse toepassingen. En de vezels die overblijven worden gebruikt in veevoer of suikerbieten papier.' Dit laatste zie je terug in de verpakking: de suiker wordt geleverd in een papieren zak, gemaakt van suikerbietenpapier. Een mooi voorbeeld van circulair gebruik van reststromen!

Nog vragen?

Voor al je vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Ook voor ideeën of suggesties voor verbeteringen staan we altijd open. We leren gaag van je!

Neem contact op