Biologische ingrediënten

Onze koekjes worden met liefde gebakken, met biologische ingrediënten uit de regio. Van boeren die met liefde en aandacht werken tot een eindproduct waar ze trots op zijn. Met dezelfde passie maken wij van deze pure ingrediënten een lekker vanille koekje, bedrukt met jouw eigen foto of logo en duurzaam verpakt.

Tomesen Pluimveehouderij

Verse scharreleieren

Familiebedrijf Tomesen Pluimveehouderij is in vier generaties veranderd van gemengd bedrijf naar pluimveehouderij en bestaat inmiddels 100 jaar. Roy is vastbesloten om dit familiebedrijf nog verder te ontwikkelen. Maar dan wel met de nadruk op het welzijn voor de dieren. Eigenaar Roy Tomesen: “Ons streven is om het kippenwalhalla van de Achterhoek te worden. Daarbij staat het welzijn van de dieren op de eerste plaats."

windkorenmolen 'De Vlijt'

Biologisch Zeeuwse tarwebloem

Windkorenmolen De Vlijt is gebouwd in 1879. Sinds de heringebruikname in 1979 is de molen nog steeds een van de meest productieve beroepsmatig bemalen windkorenmolens van Nederland. De Vlijt richt zich vooral op de verwerking van 100% Nederlandse én biologische consumptiegranen en is daarmee uniek in zijn soort. Molenaar Bart Mols: “Ik ben erg trots dat wij in deze snelle tijd nog op zo’n ambachtelijke manier en met een ‘oud’ werktuig onze producten kunnen maken. In elk zakje meel zit een stukje nostalgie. Mooie en gezonde producten van goede kwaliteit die aan alle strenge eisen van de biologische regelgeving voldoen.”

Koppert Cress

Unieke Nederlandse Vanille

Als eerste van Nederland slaagde de Westlandse kwekerij Koppert Cress er dit jaar in om Nedervanille op de markt te brengen: Nederlandse premium geteelde vanille. Met de hand geplukt en gerijpt in speciale rijpkasten. CEO Rob Baan: "Vanilleteelten buiten, denk aan Madagascar, hebben een grotere kans beschadigd te raken door slechte weersomstandigheden zoals tyfoons. Diefstal is ook een probleem: de peulen worden regelmatig gestolen vanwege de hoge waarde. De peulen worden om deze redenen onrijp geplukt wat resulteert in de dunne ingedroogde stokjes die je in de supermarkt koopt. Dat wilden we beter doen, dus zijn we gestart met de productie van vanille in Nederlandse kassen. Alleen op deze manier kun je jaarrond het ideale groeiklimaat nabootsen zonder risicovolle natuur omstandigheden en zonder pesticiden of andere chemische middelen. Het resultaat? Vier tot vijfduizend vierkante meter aan prachtige, rijke en vette vanillepeulen van de hoogste kwaliteit."

Zuivelboerderij IJsseloord

Ambachtelijke boeren roomboter

Aan de rand van Arnhem ligt de zuivelboerderij van de familie Lubbers, waar al drie generaties met veel passie gezorgd wordt voor hun koeien. Van de melk van hun eigen koeien produceren ze op IJsseloord de allerlekkerste zuivelproducten, zoals (karne)melk, hangop, yoghurt en ambachtelijke roomboter. Het bedrijf stelt hoge eisen aan de zorg voor de koeien. ‘Om goede, eerlijke zuivel te produceren moet de basis goed zijn. We werken uitsluitend met de melkopbrengst van onze eigen koeien en weten precies wat die te eten krijgen. Zomers grazen ze in de uiterwaarden en in de winter krijgen ze ruwvoer met heide. Zo krijgt onze melk net die eigen unieke smaak.’

Cosun Beet Company 

Pure poedersuiker

Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) streeft ernaar om de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker van de wereld te zijn. Op deze plek worden alle onderdelen van de suikerbiet verwerkt, waardoor er geen afval is. Cosun Beet zegt hierover: 'Het water gebruiken we voor de productie van groen gas, waswater en in kassen. Klei en zand wat aan de biet zit gebruiken we voor weg- en dijkbouw. Het bietenblad is voor bemesting, maar bevat ook plantaardig eiwit voor diverse toepassingen. En de vezels die overblijven worden gebruikt in veevoer of suikerbieten papier.' Dit laatste zie je terug in de vepakking: de poedersuiker wordt geleverd in een papieren zak, gemaakt van suikerbietenpapier. Een mooi voorbeeld van circulair gebruik van reststromen!

Nog vragen?

Voor al je vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Ook voor ideeën of suggesties voor verbeteringen staan we altijd open. We leren gaag van je!