Duurzame verpakking

Onze koeken worden versgebakken met biologische ingrediënten die we rechtstreeks inkopen bij lokale boeren. Vervolgens worden ze bedrukt met de afbeelding van jouw keuze en per stuk luchtdicht verpakt in milieuvriendelijke bioplastic zakjes. Samen worden de koekjes verpakt in papier of karton van duurzame herkomst. Ook de stickers en kaartjes zijn gemaakt van duurzame materialen. Een volledig recyclebare Cookie Doos dus! Alleen het koekje moet je zelf opeten... ;)

Milieuvriendelijke zakjes

Alle koeken worden individueel verpakt in plantaardig PLA (bioplastic) zakjes, wat niet alleen zeer milievriendelijk is, maar bovendien ook 100% biologisch afbreekbaar én composteerbaar. De zakjes zijn gemaakt van zetmeelrijke planten, zoals mais-planten, suikerriet of suikerbieten. Uiteraard voedselveilig en smaakneutraal, zodat de koekjes hygiënisch verpakt kunnen worden. Bovendien worden de zakjes geseald zodat de koekjes luchtdicht bewaard kunnen worden en tot wel 2 maanden houdbaar én lekker blijven.

Veganistische ingrediënt stickers

Op ieder verpakt koekje plakken we een ingrediënt sticker. Deze stickers bestaan voor 100% uit minerale en plantaardige stoffen en brengen geen schade aan het milieu of dieren. Dit type stickermateriaal gebruiken we ook voor de grotere sticker die je terugvindt aan de binnenkant van iedere verzendverpakking.

Duurzame verzendverpakking

Wanneer de koeken individueel verpakt zijn in milievriendelijke zakjes en ieder voorzien van een veganistische ingredient sticker, worden de koeken samen verpakt in een duurzame verzenddoos. Deze dozen worden geproduceerd uit gecertificeerd FSC(R)papier. Overige ruimte in de doos wordt opgevuld met geryclede strookjes papier. Dit maakt het tot een100% biologisch afbreekbare verzendverpakking.

PaperWise Ansichtkaart

Aan iedere bestelling voegen we een ansichtkaart toe en een kaartje met bewaaradvies. Deze kaarten worden bedrukt op duurzaam PaperWise papier. PaperWise wordt gemaakt van landbouwafval zoals bladeren en stengels van o.a. graan en suikerriet die bij de oogst normaal gesproken verloren zouden gaan. Het papier PaperWise wordt geproduceerd in fabrieken in Azië en Zuid-Amerika die van grote betekenis zijn voor de lokale bevolking. Zo wordt er geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg. Ook generen de lokale boeren meer inkomsten met het hetzelfde gewas: voedsel én grondstof voor papier. Een milieuvriendelijk én sociaal verantwoord papiertje dus!

Nog vragen?

Voor al je vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Ook voor ideeën of suggesties voor verbeteringen staan we altijd open. We leren gaag van je!

Neem contact op