5 redenen om je team te verrassen met bedrukte koekjes deze zomervakantie

5 redenen om je team te verrassen met bedrukte koekjes deze zomervakantie

Het kerstpakket kennen we allemaal, maar heb je er wel eens aan gedacht om je medewerkers voor de zomervakantie in het zonnetje te zetten? Een onverwachte verrassing wordt vaak beter herinnerd dan iets wat al verwacht wordt. Dus werkgevers, dit is jouw moment om op te vallen. Wij kunnen je helpen met een gepersonaliseerd koekje. 

Het verrassen van jouw medewerkers met een bedrukt koekje voor de zomervakantie is een klein gebaar met een grote impact. Verschillende onderzoeken tonen aan hoe groot die impact kan zijn. Wij hebben de 5 belangrijkste resultaten voor je verzameld.

Waardering
Onderzoek toont aan dat erkenning en waardering een sterke invloed hebben op de tevredenheid van medewerkers. Een studie van Gallup uit 2016 ontdekte dat medewerkers die regelmatig worden erkend, 28% minder snel burn-out ervaren en 10% productiever zijn. Een koekje met een persoonlijke boodschap zoals ‘Fijne vakantie!’ laat zien dat je hun inzet echt waardeert. Het zijn de kleine dingen die het doen!

Boost de teamgeest
Een hecht team is goud waard. Volgens een onderzoek gepubliceerd in de "Harvard Business Review" in 2017, leidt een goede werksfeer tot 31% meer productiviteit en 37% hogere verkoopcijfers. Door een klein gebaar zoals een bedrukte koekje, voelen je medewerkers zich extra gewaardeerd. Dit zorgt voor een goede sfeer en versterkt de band tussen iedereen.

Loyaliteit voor het bedrijf
Het behoud van talent is cruciaal voor elk bedrijf. Een studie van de Society for Human Resource Management (SHRM) uit 2015 toonde aan dat erkenning en waardering leiden tot hogere retentiepercentages. Als medewerkers zich gewaardeerd voelen, zijn ze sneller geneigd om bij je bedrijf te blijven. Dit helpt om talent te behouden en zorgt ervoor dat je minder vaak op zoek hoeft naar nieuwe mensen. Een simpel koekje kan hier echt aan bijdragen!

Meer productiviteit
Blije medewerkers zijn productieve medewerkers. Onderzoek door de Universiteit van Warwick in 2014 toonde aan dat gelukkige medewerkers 12% productiever zijn. Door ze te verrassen met een leuk en lekker koekje, voelen ze zich gemotiveerd en zullen ze met nog meer plezier werken. Dat komt de productiviteit alleen maar ten goede.

Goed voor je Imago
Een bedrijf dat goed voor zijn mensen zorgt, straalt dat ook uit. Volgens een studie van het Reputation Institute uit 2019, verbeteren bedrijven die goed voor hun medewerkers zorgen hun reputatie en aantrekkelijkheid voor nieuw talent aanzienlijk. Bedrukte koekjes geven laat zien dat je als bedrijf om je mensen geeft, wat zeker gewaardeerd wordt.

Kortom, met een bedrukt koekje kun je jouw medewerkers laten zien dat ze belangrijk zijn voor je bedrijf. Van bedrijfslogo tot teamfoto, persoonlijke tekst of QR-code, we helpen je graag met een zomerse verrassing voor jouw team. 

Bestel hier jouw bedrukte koeken

Bronnen:
1. Gallup (2016). "The State of the American Workplace."
2. Harvard Business Review (2017). "The Value of Positive Work Environments."
3. SHRM (2015). "Employee Job Satisfaction and Engagement."
4. Universiteit van Warwick (2014). "Happiness and Productivity."
5. Reputation Institute (2019). "Global RepTrak 100."

Volgende lezen

Koeken bedrukken met een QR code
Waarom wij onze koeken per stuk verpakken in duurzame zakjes